Primăvara, când apar florile, sunt anumite persoane predispuse la diverse alergii. Se cunosc ca persoane alergice, abia aşteaptă să treacă acest sezon. Încep să strănute, să-i mănânce nasul, să li se înfunde nasul, să lăcrimeze. Sunt persoane dependente de medicamente, de picături nazale, care îi ajută să poată să respire în acestă perioadă. Alţii sunt mai irascibili, nu reuşesc să doarmă foarte bine.  

„Alergia apare când organismul consideră că poluentul cu care a intrat în contact este foarte agresiv. Reacţionează cumva exagerat la el. Nu este o reacţie normală a organismului, ci o hiper-reacţie a organismului. Nu înseamnă că avem imunitatea scăzută. Dimpotrivă, organismul a reacţionat mai mult decât era necesar”, a declarat, pentru Adevărul, medicul Ioana Vârtosu. 

„Sezonul acesta al alergiilor este mai neplăcut pentru cei mai sensibili. Pentru a trece mai uşor peste această perioadă, este important ca oamenii să aibă grijă la igiena nazală. Există nişte aparate cu care se poate face lavajul nazal. Adică să ne spălăm nările, astfel încât poluenţii din cadrul nărilor să nu rămână prea mult în contact cu mucoasa nazală, să nu producă această reacţie foarte mare”, a mai spus Ioana Vârtosu.

sursa: www.adevarul.ro 

 

 

Starea de sănătate a elevilor va fi înregistrată pe o platformă digitală, potrivit unui proiect iniţiat de  Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Educaţiei. Programul „Biomotric” va fi implementat mai întâi ca pilot în câte o şcoală din fiecare judeţ începând cu luna septembrie.

Ministerul Sportului şi Ministerul Educaţiei au semnat un protocol prin care vor realiza o bază de date digitală care va cuprinde informaţii actualizate despre toţi elevii de la clasa 0 până la clasa a XII-a, arată Digi24 Baza de date va strânge informaţii atât despre înălţimea şi greutatea elevilor, dar şi despre alte trăsături fizice şi biologice, cu scopul de a îmbunătăţi starea de sănătate, dar şi creşterea potenţialului de perfomanţă fizică. Astfel, programul va putea fi accesat de către antrenorii care fac selcţie pentru diferitele sporturi, a declarat ministrul Sportului, Elisabeta Lipă, potrivit Digi24. „Şi pentru sportul de performanţă, fiind toate aceste înregistrări computerizate, antrenorii care doresc au posibilitatea, accesând baza de date, să meargă la sigur”, a adăugat Elisabeta Lipa. 

sursa: www.adevarul.ro

Aportul caloric global este alcătuit în proporție de 17% din calorii provenite din consumul de carne. Însă pentru a produce acea carne, industriile consumă cantități disproporționate de apă și nutrienți. Mai mult pământ arabil este alocat cultivării de furaje decât întreținerii oricărei alte culturi agricole. Per ansamblu, industria producătoare de carne este responsabilă pentru până la 18 procente din emisiile cu efect de seră. Această cantitate fluctuează de-a lungul anului, însă nu scade niciodat sub 8%. Practic producerea cărnii poluează în aceeași msură în care poluează mașinile. În plus, oricât de ridicol ar suna, există studii, precum cele conduse de Organizația pentru Hrană și Agricultură din cadrul ONU, care subliniază că rumegătoarele (crescute pentru hrană) emit anual circa 100 de milioane de tone de metan, un gaz cu un efect de seră de 25% mai puternic decât dioxidul de carbon.

Un studiu publicat recent în Proceedings of National Academy of Sciences a calculat beneficiile unei diete sărace în hrană și ale dietelor fără carne, proiectând impactul fiecăreia până în 2050. Concluziile oamenilor de știință sunt cel puțin uimitoare. Dacă cei care consumă carne și-ar baza dieta pe circa cinci porții de fructe și legume, ar îngera sub 50g de zahăr și ar conuma circa 43 de grame de carne roșie, cumulând un consum zilnic de 2.200-2.300 de calorii, emisiile de gaze cu efect de seră ar crește cu doar 7% până în 2050, față de 51% cu cât vor crește dacă se menține actualul ritm de consum. În cazul unei schimbări bruște și radicale, către vegetarianism, nivelul emisiilor ar putea scădea cu până la două treimi, în timp ce adoptarea veganismului l-ar reduce cu circa 70%.

sursa: www.semneletimpului.ro 

În perioada 15-17 aprilie, locuitorii orașului Reghin și ai localităților din împrejurimi au avut ocazia de a participa la o serie de prezentări susținute de Elena Pridie. Deși Hipocrate spunea că „sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască”, participanții la întâlniri au încercat să demonstreze contrariul, dând dovadă de un deosebit interes pentru sănătatea lor și, prin întrebările puse, au demonstrat că sunt deschiși să facă schimbări în viața lor.

În cele trei seri, doamna Elena Pridie, o demonstrație vie a stilului de viață pe care îl promovează, le-a vorbit participanților despre subiecte de mare interes pentru noi toți, care trăim într-un secol dominat de stres și lipsă de timp. Prima seară a fost dedicată apei, un „leac” prea adesea trecut cu vederea, iar în celelalte două seri, participanții au aflat mai multe despre alimentație și despre un stil de viață sănătos. 

Însă cele trei întâlniri reprezintă doar punctul de plecare, deoarece o parte dintre participanți vor continua să afle mai multe despre un stil de viață sănătos în cadrul clubului de sănătate săptămânal ce se desfășoară în Reghin. 

 

sursa: www.adventist.ro

CENTRUL DE MEDICINĂ LIFESTYLE HERGHELIA

organizează

TABĂRA DE SĂNĂTATE ŞI FAMILIE 2016 

Perioada: 31 iulie - 07 august 2016 (7 zile).

Locaţia: Pensiunea Sequoia – Săcueu, Huedin Jud. Cluj ( www.pensiuneasequoia.ro ) 

Preț: de la 550 ron/adult și 445 ron/copii (cazare, masă, program, piscină, analize și tratamente).

Contact: Daniel Seniuc la CSMPR Herghelia, O.P. Ceuaşu de Câmpie, cod poștal 547144, judeţul Mureş.

Înscrierile se fac la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau la numerele de telefon0730 764 174;  0751 026 702Pentru informații suplimentare puteți vizita pagina evenimentului: www.facebook.com/tabaradesanatate

sursa: www.adventist.ro

Promo