În cadrul vizitei ce a avut loc între 8 și 12 iunie 2016, pastorul Ted Wilson a avut o întrevedere oficială cu prof. dr. Sergiu Nistor, consilier pentru cultură, culte şi centenar în cadrul Administrației Prezidențiale a României, precum și cu mai mulți oficiali și reprezentanți din domeniul libertății religioase. Cu toate acestea, principalul obiectiv al vizitei a constat în cunoașterea și familiarizarea cu realitatea și provocările cu care se confruntă credincioșii adventiști din România.

Discuțiile oficiale au vizat trei teme cheie pentru credincioșii din România, dar și pentru Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în ansamblu: încurajarea eforturilor credincioșilor în domeniul sănătății și al unui stil de viață sănătos, al educației formale și informale, precum și al promovării și asigurării libertății religioase pentru orice persoană.

În acest sens, s-a urmărit identificarea posibilităților concrete de dezvoltare de proiecte comune în aceste direcții, cu accent pe extinderea și garantarea libertății religioase în acord cu Articolul 18 al Declarației Universale a Drepturilor Omului. Printre subiectele aflate pe agenda discuțiilor s-au aflat olimpiadele școlare programate sâmbăta, element prin care opțiunea religioasă devine criteriu eliminator și, prin urmare, discriminator, situația cimitirelor și a cazurilor de nerespectare a legislației existente, precum și pericolul fundamentalismului religios.

Vineri, 9 iunie, a.c., pastorul Ted Wilson s-a întâlnit la Târgu-Mureș cu inițiatorii proiectului primului Spital Adventist din România alături de care a vizitat viitorul amplasament al acestuia.  Spitalul urmează a se alătura rețelei de peste 700 de instituții medicale, dintre care 351 de clinici și dispensare și 173 de spitale și sanatorii care deservesc peste 18 milioane de persoane la nivel mondial, promovând în mod consecvent programe de asigurare a sănătății populației. Tot aici au avut discuţii cu oameni de afaceri reprezentativi pentru acest proiect, precum și cu reprezentanți ai administrației publice locale, în vederea asigurării standardelor necesare în ceea ce privește infrastructura.

Sistemul adventist de sănătate este cel de-al doilea cel mai extins sistem de sănătate din lume aparținând unei confesiuni religioase, fiind obiectul a numeroase studii și documentare independente, însă până acum în România existau doar clinici și centre de tratament adventiste, precum și o școală postliceală sanitară.

În ultima zi a vizitei sale, pastorul Ted Wilson a participat la ceremonia de absolvire a studenților Institutului Teologic Adventist din Cernica, județul Ilfov, unde a susținut ultimul discurs din cadrul vizitei sale și în care a abordat filosofia educației în cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, aceasta remarcându-se în rândul bisericilor creștine prin faptul că deține unul dintre cele mai dezvoltate sisteme educaționale protestante din lume, cu 7 579 de școli, colegii și universități care asigură educația a peste 1 800 000 de persoane.

sursa: www.adventist.ro

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, a marcat un moment deosebit în viaţa Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Hunedoara. Credincioșii adventiști au aniversat în prezența primarului, a altor oficialităţi şi a invitaţilor un an de la demararea proiectului „Împarte-ţi pâinea cu cel sărac”.

Totul a început cu o grupă de rugăciune dornică să își trăiască credința care se reunea în casa unei credincioase pe nume Margareta. Motivată de o predică, aceasta a început să ofere pâinea zilnică unei familii nevoiașe din vecini, iar apoi i-a vorbit despre inițiativă coordonatoarei Departamentului Misiunea Femeii. Aşa a luat naștere proiectul „Împarte-ţi pâinea cu cel sărac”.

Cele două au mers la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei şi au cerut adrese ale oamenilor cu adevărat nevoiaşi. După ce au evaluat nevoile familiilor respective, au contactat brutăriile din zona celor acestora şi au plătit pâinea în avans pentru o lună. În funcţie de nevoi, familiile au fost ajutate şi cu alte alimente sau îmbrăcăminte.

Deși numărul familiilor ajutate a crescut, proiectul nu a dus niciodată lipsă de bani. Între timp, proiectului i s-au alăturat și alți creștini adventiști care au ajutat cu bani şi alte lucruri necesare, iar mai târziu, auzind de proiect, au început să apară şi tot mai mulți donatori  care nu sunt membri ai Bisericii Adventiste. În plus, în prezent, printre donatori se numără chiar şi membrii ai comunităţii adventiste din Montpellier, Franţa.

La împlinirea unui an de activitate au participat dl Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara, dna Gabriela Popa, asistent medical generalist din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială di cadrul Primăriei, pastorii Ion Buciuman şi Sorin Demian, ca și numeroși sponsori, invitaţi şi membri ai familiilor ajutate.

 

 

sursa: www.adventist.ro

Femeile trebuie respectate iar rolul lor social trebuie pus în valoare. Este mesajul transmis de Papa Francisc, într-o înregistrare video postată pe site-ul oficial thepopevideo.org.

Foto: Gulliver/GettyImages

„Contribuția femeilor în toate domeniile ale activității umane este inegalabilă, începând cu familia. Dar oare este suficient să o recunoaștem?", se întreabă Suveranul Pontif. 

„Este o rugăminte: ca în toate țările lumii femeile să fie onorate și respectate și ca rolul lor social esențial să fie pus în valoare", adaugă liderul Bisericii Catolice.

Mesajul video al Papei este dublat de un articol semnat de monseniorul Pietro Parolin, al doilea înalt ierarh din Biserica Catolică, în suplimentul lunar al publicației Osservatore Romano. „Dacă nu am asculta cu atenție vocea femeilor în marile momente de decizie din viața Bisericii, am pierde contribuții decisive și indispensabile, aș zice, la elaborarea unor noi proiecte și perspective", a explicat acesta.

sursa: www.digi24.ro

 

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din localitatea Pietroșani, județul Prahova, a organizat sâmbătă, 23 aprilie 2016, simpozionul cu tema „Familia, școala, biserica - Factori de educație socială”.

La dezbatere au participat Senatorul de Prahova, dl Radu Oprea, Primarul comunei Puchenii Mari, dl Alexandru Sorin Constantin, consilieri din cadrul Primăriei locale, dl profesor Marian Stan în calitate de reprezentant al școlii din localitate, doi agenți de poliție și dl Adelin Năftănăilă în calitate de reprezentant al oamenilor de afaceri.

În cadrul evenimentului a fost subliniată importanța și rolul familiei, al școlii și al bisericii în educație, încercându-se definirea definirea scopului final sau a utilității educației în viața de zi cu zi. S-a prezentat, de asemenea, contrastul dintre dovada unei educații de înaltă calitate și lipsa educației. 

Spre finalul întâlnirii s-a propus și ca astfel de dezbateri să aibă loc periodic, aducând la masa dialogului toți factorii sociali implicați în promovarea unui sistem de valori autentic. Progresul unei societăți are la bază educația, sub toate aspectele ei. 

„Am învățat să zburăm ca păsările,
Am învățat să înotăm ca peștii.
E timpul să învățăm să ne respectăm și să ne prețuim ca oamenii.”sursa: www.adventist.ro

Postul este o provocare pentru mulți credincioși, iar reţelele sociale dezvăluie o lungă listă a lucrurilor la care credincioşii se gândesc să renunţe.

Se pare că postul nu mai înseamnă doar renunţarea la produsele de origine animală şi luarea unor zile de rugăciune, sau atitudinea pioasă, ci – aşa cum arată tendinţele, o ocazie de 40 de zile de curăţare a unor obiceiuri proaste.

În lista primelor 10 lucruri la care vor să renunţe creştinii în timpul postului, după numărul de mesaje Twitter care le-au menţionat se numără renunţarea la reţelele sociale (Twitter pe numărul 1 şi Facebook pe locul 6), adoptarea unei alimentaţii vegane şi echilibrate (renunţarea la fast food pe locul 7, la carne pe locul 10, dar şi renunţarea la ciocolată şi dulciuri, pe locul 2, respectiv 9, la alcool pe locul 4 şi la băuturile carbogazoase pe locul 5). În ceea ce priveşte obiceiurile la care consideră că trebuie să renunţe în timpul postului, creştinii enumeră înjurăturile (pe locul 3) şi sexul (pe locul 8).

În topul celor 100 de lucruri la care creştinii consideră că trebuie să renunţe se numără şi lucruri mai puţin comune şi care nu au legătură directă cu postul. Pe locul 12 se află chiulitul, pe locul 39 catolicismul, pe locul 44 obiceiul de a amâna, pe locul 60 machiajul şi pe locul 98 rosul unghiilor, arată Christianity Today.

sursa: www.semneletimpului.ro 

Promo