16.09.2013

E important felul în care îţi începi ziua. Dacă primele minute ale dimineţii le împarţi  numai cu Dumnezeu în odăiţa ta, de urmatoarele se ocupă Matinalul Speranţei .

shutterstock 30940465

De la 1 octombrie   Matinalul Speranței va începe zilnic la ora 7.00, iar prezentatorii care vă vor spune „Bună dimineața” sunt Edisa Soare Bucur (luni), Raluca Mateescu (marți și vineri), Laurențiu Prună și Raluca Mateescu (miercuri) și Florentina Adamescu (joi).

Pe parcursul celor 3 ore matinale, pe lângă oferta bogată de rubrici, începând de la cele care se ocupă de sufletul tău , până la cele care ţin de viaţă, de creşterea copiilor  şi, de ce nu, de gastronomie, te vei implica direct în crearea mesajelor de speranţă. Subiectul dimineţii te va provoca sa fii în direct pe frecvenţa noastră,  sau pe pagina de facebook Radio Vocea Speranţei .

Împreună vom reuşi  să ne facem dimineţile nu doar suportabile , ci binecuvântate !

Glauben Einfach

Va invităm să fiți alături de noi mesageri ai Speranței spunând celor din jur despre programele noastre și indicându-le modalitățile de recepție. Nu uitați să ne vizitați și pe site-urile www.rvs.ro si www.sperantatv.ro, precum și pe paginile noastre de pe rețelele sociale, unde veți fi întotdeauna la curent cu noutățile din program, cu subiectele dezbătute și cu invitații  din cadrul emisiunilor.

Raluca Mateescu
Redactor  Radio Vocea Speranței & Speranța TV

Începând din luna octombrie, echipa Centrului Media Speranța a pregătit schimbări importante în structura programelor radio și TV.

15.09.2013

Într-o societate dinamică, marcată de transformări puternice, cele două canale media ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea sunt instrumente prin care valorile creștine – dragostea, bunătatea, respectul pentru om, interesul pentru sănătate și educație, orientarea către lucrurile aflate dincolo de limitele existenței pe acest pământ – sunt transmise către telespectatori și ascultători.

 

„Misiunea posturilor Speranța TV și Radio Vocea Speranței este să creeze programe care să educe, să informeze și să îi inspire pe oameni, astfel încât valorile creștine să devină singura alternativă pentru o lume aflată în derută”, a declarat Tiberiu Nica, Directorul General al Centrului Media Speranța. „Pe lângă acest efort, este esențial să stabilim o bază a onestității și integrității, calități care ne ajută să construim și să câștigăm încrederea telespectatorilor, a ascultătorilor și a colaboratorilor noștri”.

 

Programele radiofonice se reîmprospătează în această toamnă. Matinalul Speranței va începe zilnic la ora 7.00, iar prezentatorii care vă vor spune „Bună dimineața” sunt Edisa Soare Bucur (luni), Raluca Mateescu (marți și vineri), Laurențiu Prună și Raluca Mateescu (miercuri) și Florentina Adamescu (joi).

Vom continua dialogul cu prietenii Speranței în cadrul emisiunilor în direct transmise la Radio Vocea Speranței și preluate la Speranța TV. Astfel, luni de la ora 10.00, Marius Mitrache va prezenta, ca și până acum, emisiunea „Citind printre rânduri”, iar de la ora 12.00, Cristina Isvan lansează apelul „Trăiește înțelept!”.

Marți, de la ora 10.00, pastorul Adrian Andrei prezintă emisiunea „Repere”, iar emisiunea medicală “Starea de bine”, prezentată de Loredana Dumitrașcu, va fi transmisă începând cu ora 12.00.

Miercuri, Alex Clodeanu va realiza emisiunea „Caleidoscop economic”, iar de la 12.00, în cadrul emisiunii „Fă o schimbare” , Loredana Dumitrașcu și invitații săi vor discuta despre rolul fiecărui om în crearea unei lumi mai bune.

Programul de joi dimineața rămâne neschimbat – de la ora 10.00, Ioan Paicu și Aron Moldovan prezintă adevărul biblic în emisiunea „Vremea întrebărilor”, iar Lavinia Ștefan și pastorul Adrian Bocăneanu discută dinamica relațiilor de cuplu în emisiunea „Unul pentru altul”.

Vineri, de la ora 10.00, veți urmări emisiunea „Străinul din Galileea”, realizată de Daniel Ștefan și de pastorul Lucian Cristescu, iar de la 12.00, Mihaela Rusu și prietenii ei vor primi și, în același timp, vor oferi „Lecția de viață”.

„Prin aceste programe noi, vrem fim în actualitate cu emisiuni dinamice, adresându-ne unui public mai larg, promovând Biblia și valorile credinței într-o manieră accesibilă tuturor celor care urmăresc sau vor urmări posturile noastre de radio și televiziune”, a declarat Cristian Măgură, Directorul de programe al Centrului Media Speranța.

Pentru mai multe detalii despre noile emisiuni și pentru grilele de programe, accesați site-ul rvs.ro

Cea mai importantă schimbare în noua griă a postului Speranța TV este reprezentată de emisiunile noi din segmentul de seară, între orele 19.00 și 23.00. Astfel, un buletin de știri de interes general, care abordează diferite aspecte relevante ale realității într-un mod pozitiv, constructivă, va putea fi urmărit de luni până joi, de la ora 19.00. Emisiunea „Lumea religioasă azi”, realizată de Beatrice Lospa, va fi difuzată în continuare, de la 19.30.

De la ora 20.00, veți putea urmări în direct emisiunea „În obiectiv”, realizată de Sorin Dinu în serile de luni și miercuri și de Cristian Măgură marțea și joia.  Fiind un talk-show generalist, emisiunea prezintă evenimente din actualitatea economică, politică, socială, culturală și din domeniul relațiilor internaționale. Prezentatorii și invitații lor vor prezenta și explica aceste realități respectând regulile clasice ale jurnalismului și decența discursului public, într-o manieră prin care chemarea biblică a creștinului să nu fie trădată.

Segmentul orar 21.00 – 22.00 rămâne consacrat emisiunii spirituale „Timpul Speranței”, realizată însă, de această dată, de patru pastori: Tiberiu Nica, Mădălin Avramescu, Marius Creța și Marius Andrei. Vor fi abordate acele teme care transced viața cotidiană, spre a facilita legatura noastră cu Adevărul biblic.

Adina Tomoiagă-Ștefan va prezenta în fiecare seară de luni până joi, de la ora 22.00, emisiunea de consiliere psihologică „Provocările vieții” și va dezbate alături de invitații săi – psihologi, educatori, pastori, lideri de opinie – diferite realități sociale cu impact asupra vieții noastre interioare, precum și problemele cu care ne confruntăm, încercând să le descopere cauzele și să găsească soluții.

Emisiunea-concurs „Cercetați Scripturile” va fi reluată într-un format nou în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00, moderatorul acestei emisiuni fiind Gabriel Iarca.

Duminica, de la ora 20.00, veți putea urmări o emisiune nouă, „Matematica Cerului”, realizată de Lavinia Ștefan și de pastorul Eduard Călugăru.

Pentru mai multe detalii despre noile emisiuni și pentru grilele de programe, accesați site-ul sperantatv.ro

Echipa Centrului media Speranța

Luni de la ora 14.00, veți putea asculta la Radio Vocea Speranței prima editie a rubricii „Unde verzi”, realizată de Ecaterina Pavel.

Schimbările demografice, politice și economice din ultimele decenii au adus, pe lângă progresul tehnic și ridicarea nivelului de trai, o serie de probleme privind sănătatea mediului, fapt care se reflectă în disfuncționalități și dezechilibre la nivel de macro- și microscară.

Rubrica „Unde verzi” îşi propune să aducă în prim-plan diferite probleme actuale, atât din România cât și de pe restul mapamondului, probleme prezentate din perspectiva ecologiei, căutându-se ca, prin înțelegerea cauzelor și a aspectelor care influențează calitatea vieții pământului, să se analizeze efectele unui dezechilibru de mediu, căutându-se rezolvarea prin întoarcerea la principiul și norma biblică.

Scopul acestei rubrici este de a ne repune în contact cu conștiința noastră ecologică primordială, dată omului la Creațiune.

Rubrica se va difuza in fiecare luni de la ora 14, tot luni in programul de seara (aproximativ ora 18:40) si vineri la matinal (aproximativ ora 09:20).

Foto: Shutterstock

Postul de radio Vocea Sperantei va putea fi ascultat acum si in Adjud, judetul Vrancea, pe frecventa 91,5 FM.

Aceasta noua licenta de emisie a fost obtinuta la concursul pentru atribuirea unor frecvente de radio tematice, organizat de Consiliul National al Audiovizualului.

Radio Vocea Sperantei face parte din reteaua mondiala Adventist World Radio, infiintata in anul 1971 in Statele Unite ale Americii. In prezent, exista 75 de studiouri de productie in intreaga lume, in care sunt realizate programe adaptate la cultura nationala si la interesele ascultatorilor.

„Biserica Adventista promoveaza valori si comportamente care contribuie la bunastarea individuala si la dezvoltarea sociala, avand la baza principiile moralei crestine”, a subliniat pastorul Sergiu Macovei, Directorul de Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din regiunea Moldova. „Promovarea acestor valori prin mass media este esentiala!”.

„Daca in urma emisiunilor noastre, ascultatorii isi imbunatatesc viata de familie, invata principii de crestere a copiilor, isi sporesc sanatatea, sunt motivati sa fie mai buni cu cei din jur si Il descopera pe Dumnezeu, atunci suntem fericiti ca ne-am indeplinit scopul”, a declarat Cristina Isvan, redactor sef Radio Vocea Sperantei.

In Romania, Radio Vocea Sperantei emite din anul 1992, programele avand tematica sociala, culturala, medicala si religioasa. Dupa 20 de ani de existenta, reteaua Sperantei cuprinde 46 de statii locale cu emisie de 24 de ore pe zi si cinci statii care emit de la doua pana la 18 ore pe zi.

„O statie in plus inseamna ca mesajul nostru ajunge la si mai multi ascultatori, care vor cunoaste pe aceasta cale valorile si principiile de viata din Sfanta Sciptura, care stau la baza emisiunilor realizate la Radio Vocea Sperantei”, a mai adaugat Cristina Isvan.

„Ne bucuram ca in regiunea Moldovei – in care sunt deja aproximativ 12.500 de membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea – a fost obtinuta inca o licenta radio”, a marturisit pastorul Sergiu Macovei. „Speram ca mesajul nostru sa schimbe in bine vietile oamenilor”.

Radio Vocea Sperantei poate fi receptionat si prin satelit (INTELSAT 10-02) si pe Internet, la adresa www.rvs.ro.

7Schimbarea stilului de viata inseamna, pentru multi, adoptarea unei diete sanatoase si respectarea unui program de exercitii fizice. Orice schimbare trebuie sa plece, insa, din interior. Iar termenul „stil de viata” are un inteles mult mai larg. El reprezinta strategia aleasa de un om pentru existenta lui, pe termen scurt, mediu si lung, strategie bazata pe credintele sale si pe reprezentarile despre lume. Stilul de viata este asociat cu clasa sociala din care face parte un om si este o forma de exprimare a identitatii de sine.

Emisiunea „Fa o schimbare!” urmareste sa prezinte si sa analizeze diferite aspecte ale stilului de viata, pornind de la actiuni si obiceiuri ale oamenilor din jur, descoperind posibilele motive si proiectand scopurile viitoare. Alaturi de invitatii emisiunii, telespectatorii si ascultatorii vor cauta cele mai potrivite cai de adaptare la societatea intr-o permanenta schimbare, fara a pierde din vedere principiile vietii crestine.

Emisiunea „Fa o schimbare!” este realizata de Loredana Dumitrascu si este transmisa in fiecare miercuri, de la ora 12.00, in direct la Speranta TV si Radio Vocea Sperantei.

Prima emisiune: miercuri, 2 octombrie 2013

6In postmodernism se considera ca numai cultura unei persoane, educatia si alegerile individuale determina in mod fundamental ce este bine si ce este rau, ce este moral si ce este imoral. Prin urmare, vechile repere au cazut in desuetitudine si generatia secolului al XXI-lea isi revendica dreptul de emancipare de sub tutela valorilor morale.

Emisiunea ”Repere” isi propune sa demonstreze contrariul si sa repuna lucrurile in ordinea lor fireasca. La crearea acestui deziderat vor participa in mod activ atat ascultatori radio Vocea Sperantei cat si telespectatorii Speranta TV, prin intermediul telefonului.

Emisiunea ”Repere” este realizata de Tiberiu Nica si este transmisa la radio Vocea Sperantei si Speranta TV in fiecare luni de la ora 12.00.

Prima emisiune va fi transmisa luni, 30 septembrie.

5“Iubeste viata” este o emisiune la care participa diversi invitati, abordand subiecte variate. Indiferent ca vorbim despre sanatate, cultura, aspecte sociale sau spirituale din viata noastra, incercam sa formulam o viziune optimista cu privire la menirea noastra in aceasta lume.

Invatam astfel sa facem fata avalansei de griji sau emotii negative care ne coplesesc uneori, stiind ca, organizata cu intelepciune si in ascultare de Creator, viata poate fi iubita si traita cu bucurie.

Emisiunea “Iubeste viata” este realizata de Laura Maftei si este difuzata la Radio Vocea Sperantei in fiecare duminica, de la ora 20.00.

4In aceasta emisiune, experienta mantuirii este prezentata si traita prin prisma muzicii. Pe parcursul celor 30 de minute, muzica religioasa audiata doreste sa deschida noi mijloace de apropiere de Mantuitor, fiind in acelasi timp un ajutor spiritual oferit crestinului sincer.

Realizator Lucian Onita. Emisiunea este transmisa la radio Vocea Sperantei sambata, la ora 22:30

shutterstock 41724811Emisiunea ,,Universul copilariei" se  adreseaza in special copiilor. Povestirile din cadrul acestei rubrici au o conotatie religioasa si scot in evidenta dragostea lui Dumnezeu pentru toti oamenii, descoperind totodata valoarea iubirii, a sinceritatii si a spiritului de sacrificiu.

Emisiunea este realizata de Luminita Pantilie si este difuzata duminica, in programul de seara.

2“Texte si semnificatii” este o rubrica in cadrul programului de seara, in fiecare vineri si duminica. Rubrica ofera explicatia unui verset, a unui capitol sau a unei invaturi biblice.

Realizator: Gabriel Isvan.

Promo