Pentru a fi mai aproape de ascultatorii săi și în pas cu tehnologia, vă anunțăm cu bucurie că a fost lansată aplicația Radio Vocea Sperantei pentru Android.

Concret, programul oferit de Radio Vocea Speranței poate fi urmărit acum și pe dispozitivele mobile, tablete și/sau telefoane mobile, care folosesc sisteme de operare Android.

Pe lângă audiția propriu-zisă a programelor Radio Vocea Sperantei, aplicația oferă utilizatorilor și o scurtă descriere a misiunii acestui post de radio, dar poate fi accesată și grila de programe.

„Suntem fericiti pentru ca putem să fim în fiecare zi cu un pas mai aproape de ascultători. Ne dorim ca Radio Vocea Speranței sa fie accesibil și de folos tuturor, indiferent de vârstă sau de locul în care se află. Societatea este în mișcare și noi vrem să îi însoțim pe ascultători pretutindeni. Este o aplicație utilă. O recomand din toată inima”, a declarat redactorul- șef Radio Vocea Speranței, Sorin Dinu.

„În numele tuturor celor pentru care telefonul mobil este mai important decât radioul, televizorul sau calculatorul, mulțumim celor care ne-au oferit această aplicație!”, a spus și coordonatorul tehnic Radio Vocea Speranței, Cristian Sandu.

Aplicația Radio Vocea Speranței pentru Android poate fi descărcată, în mod gratuit din Google Play sau Magazin Play. Puteți da click pentru descarcare chiar  AICI. Audiție plăcută!

 

Emisiunea Standarde reglabile îşi propune să lanseze o provocare către ascultători - aceea de a (re)descoperi un absolut moral, în funcţie de care standardele noastre sînt reglate. Într-o lume a contururilor fluide şi a normelor relative, noi rediscutăm necesitatea unor valori nuanţate, dar imuabile. 
Puteţi asculata emisiunile din arhiva apasand aici.
 

Incepand cu 1 aprilie, de luni pana joi, de la ora 19.30, la Radio Vocea Sperantei, ascultati emisiunile preluate de la Sperantatv: Lumea Religioasa Azi, In obiectiv, Timpul Sperantei si Provocarile vietii.

Emisiunile: Luni – Cabinet pentru suflet; Marti – Ca pentru Domnul; Miercuri – Nu esti singur; Joi – Intre noi Bunicii - le puteti asculta de la ora 18:00.

Mesajul spiritual al serilor il veti putea asculta de la ora 23:00

            Din 5 aprilie puteti asculta Pinacoteca radio, o rubrica de cultura generala. Mai concret o rubrica de istorie a picturii impletita cu istoria gandirii. Intre istorie şi arta a existat intotdeauna o impletire, iar unii chiar au spus ca arta este in avangarda istoriei sau ca reflecta istoria. Dincolo de celelalte forme de revelaţie, Dumnezeu i-a vorbit omului prin istorie si prin arta. Cortul intalnirii este concludent in acest sens. Raspunsul omului a fost tot prin arta si prin istorie, aşa cum s-a priceput. Arta a mers pana la idolatrie, cum a fost cazul vitelului de aur, in timp ce meandrele istoriei au drept cauza neascultarea. „Arta rezuma viata”, spunea Hyppolite Taine. Maiorescu spunea ca „arta este realitatea transpusa metaforic”. Pinacoteca radio impleteste metafora cu realitatea care a inspirat metafora si isi propune sa faca incursiuni in universul culturii si civilizatiei asa cum sunt ele reflectate în capodopere, interpretand istoria prin operele marilor maestri, fara a se feri sa faca incursiuni in istoria gandirii creştine ca motor al istoriei si al artei, aceste doua dimensiuni importante ale universului uman.

Duminica, de la ora 10, toti copilasii sunt asteptati la emisiunea Bucuriile Copilariei. Ascultati povestirea biblica, raspundeti la intrebarile concursului biblic, alegeti melodia saptamanii si ascultati rubrici speciale pentru voi. 

Daca ati mai invatat cantecele si poezii abia asteptam sa le auzim si noi!

 

Puteti asculta inregistrarea emisiuni dand click aici

Din 1 aprilie va intampinam cu mai multe programe live ….si multa muzica
Vom fi in direct, de luni pana joi intre orele 15.00-17.00, cand veti asculta rubrici, informatii, corespondente …
Iar daca vreti sa oferiti un cadou muzical celor dragi va asteptam intre orele 19.00-19.30

12.03.2015

sursa foto: http://garden.lovetoknow.com

11.03.2015

Incepand cu 1 aprilie, de luni pana joi, de la ora 19.30, la Radio Vocea Sperantei ascultati emisiunile Lumea Religioasa Azi, In Obiectiv, Timpul Sperantei si Provocarile vietii. Ne puteti urmari online si pe rvs.ro

 16.09.2013

E important felul în care îţi începi ziua. Dacă primele minute ale dimineţii le împarţi  numai cu Dumnezeu în odăiţa ta, de urmatoarele se ocupă Matinalul Speranţei .

shutterstock 30940465

De la 1 octombrie   Matinalul Speranței va începe zilnic la ora 7.00, iar prezentatorii care vă vor spune „Bună dimineața” sunt Edisa Soare Bucur (luni), Raluca Mateescu (marți și vineri), Laurențiu Prună și Raluca Mateescu (miercuri) și Florentina Adamescu (joi).

Pe parcursul celor 3 ore matinale, pe lângă oferta bogată de rubrici, începând de la cele care se ocupă de sufletul tău , până la cele care ţin de viaţă, de creşterea copiilor  şi, de ce nu, de gastronomie, te vei implica direct în crearea mesajelor de speranţă. Subiectul dimineţii te va provoca sa fii în direct pe frecvenţa noastră,  sau pe pagina de facebook Radio Vocea Speranţei .

Împreună vom reuşi  să ne facem dimineţile nu doar suportabile , ci binecuvântate !

Glauben Einfach

Va invităm să fiți alături de noi mesageri ai Speranței spunând celor din jur despre programele noastre și indicându-le modalitățile de recepție. Nu uitați să ne vizitați și pe site-urile www.rvs.ro si www.sperantatv.ro, precum și pe paginile noastre de pe rețelele sociale, unde veți fi întotdeauna la curent cu noutățile din program, cu subiectele dezbătute și cu invitații  din cadrul emisiunilor.

Raluca Mateescu
Redactor  Radio Vocea Speranței & Speranța TV

Începând din luna octombrie, echipa Centrului Media Speranța a pregătit schimbări importante în structura programelor radio și TV.

15.09.2013

Într-o societate dinamică, marcată de transformări puternice, cele două canale media ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea sunt instrumente prin care valorile creștine – dragostea, bunătatea, respectul pentru om, interesul pentru sănătate și educație, orientarea către lucrurile aflate dincolo de limitele existenței pe acest pământ – sunt transmise către telespectatori și ascultători.

 

„Misiunea posturilor Speranța TV și Radio Vocea Speranței este să creeze programe care să educe, să informeze și să îi inspire pe oameni, astfel încât valorile creștine să devină singura alternativă pentru o lume aflată în derută”, a declarat Tiberiu Nica, Directorul General al Centrului Media Speranța. „Pe lângă acest efort, este esențial să stabilim o bază a onestității și integrității, calități care ne ajută să construim și să câștigăm încrederea telespectatorilor, a ascultătorilor și a colaboratorilor noștri”.

 

Programele radiofonice se reîmprospătează în această toamnă. Matinalul Speranței va începe zilnic la ora 7.00, iar prezentatorii care vă vor spune „Bună dimineața” sunt Edisa Soare Bucur (luni), Raluca Mateescu (marți și vineri), Laurențiu Prună și Raluca Mateescu (miercuri) și Florentina Adamescu (joi).

Vom continua dialogul cu prietenii Speranței în cadrul emisiunilor în direct transmise la Radio Vocea Speranței și preluate la Speranța TV. Astfel, luni de la ora 10.00, Marius Mitrache va prezenta, ca și până acum, emisiunea „Citind printre rânduri”, iar de la ora 12.00, Cristina Isvan lansează apelul „Trăiește înțelept!”.

Marți, de la ora 10.00, pastorul Adrian Andrei prezintă emisiunea „Repere”, iar emisiunea medicală “Starea de bine”, prezentată de Loredana Dumitrașcu, va fi transmisă începând cu ora 12.00.

Miercuri, Alex Clodeanu va realiza emisiunea „Caleidoscop economic”, iar de la 12.00, în cadrul emisiunii „Fă o schimbare” , Loredana Dumitrașcu și invitații săi vor discuta despre rolul fiecărui om în crearea unei lumi mai bune.

Programul de joi dimineața rămâne neschimbat – de la ora 10.00, Ioan Paicu și Aron Moldovan prezintă adevărul biblic în emisiunea „Vremea întrebărilor”, iar Lavinia Ștefan și pastorul Adrian Bocăneanu discută dinamica relațiilor de cuplu în emisiunea „Unul pentru altul”.

Vineri, de la ora 10.00, veți urmări emisiunea „Străinul din Galileea”, realizată de Daniel Ștefan și de pastorul Lucian Cristescu, iar de la 12.00, Mihaela Rusu și prietenii ei vor primi și, în același timp, vor oferi „Lecția de viață”.

„Prin aceste programe noi, vrem fim în actualitate cu emisiuni dinamice, adresându-ne unui public mai larg, promovând Biblia și valorile credinței într-o manieră accesibilă tuturor celor care urmăresc sau vor urmări posturile noastre de radio și televiziune”, a declarat Cristian Măgură, Directorul de programe al Centrului Media Speranța.

Pentru mai multe detalii despre noile emisiuni și pentru grilele de programe, accesați site-ul rvs.ro

Cea mai importantă schimbare în noua griă a postului Speranța TV este reprezentată de emisiunile noi din segmentul de seară, între orele 19.00 și 23.00. Astfel, un buletin de știri de interes general, care abordează diferite aspecte relevante ale realității într-un mod pozitiv, constructivă, va putea fi urmărit de luni până joi, de la ora 19.00. Emisiunea „Lumea religioasă azi”, realizată de Beatrice Lospa, va fi difuzată în continuare, de la 19.30.

De la ora 20.00, veți putea urmări în direct emisiunea „În obiectiv”, realizată de Sorin Dinu în serile de luni și miercuri și de Cristian Măgură marțea și joia.  Fiind un talk-show generalist, emisiunea prezintă evenimente din actualitatea economică, politică, socială, culturală și din domeniul relațiilor internaționale. Prezentatorii și invitații lor vor prezenta și explica aceste realități respectând regulile clasice ale jurnalismului și decența discursului public, într-o manieră prin care chemarea biblică a creștinului să nu fie trădată.

Segmentul orar 21.00 – 22.00 rămâne consacrat emisiunii spirituale „Timpul Speranței”, realizată însă, de această dată, de patru pastori: Tiberiu Nica, Mădălin Avramescu, Marius Creța și Marius Andrei. Vor fi abordate acele teme care transced viața cotidiană, spre a facilita legatura noastră cu Adevărul biblic.

Adina Tomoiagă-Ștefan va prezenta în fiecare seară de luni până joi, de la ora 22.00, emisiunea de consiliere psihologică „Provocările vieții” și va dezbate alături de invitații săi – psihologi, educatori, pastori, lideri de opinie – diferite realități sociale cu impact asupra vieții noastre interioare, precum și problemele cu care ne confruntăm, încercând să le descopere cauzele și să găsească soluții.

Emisiunea-concurs „Cercetați Scripturile” va fi reluată într-un format nou în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00, moderatorul acestei emisiuni fiind Gabriel Iarca.

Duminica, de la ora 20.00, veți putea urmări o emisiune nouă, „Matematica Cerului”, realizată de Lavinia Ștefan și de pastorul Eduard Călugăru.

Pentru mai multe detalii despre noile emisiuni și pentru grilele de programe, accesați site-ul sperantatv.ro

Echipa Centrului media Speranța

Luni de la ora 14.00, veți putea asculta la Radio Vocea Speranței prima editie a rubricii „Unde verzi”, realizată de Ecaterina Pavel.

Schimbările demografice, politice și economice din ultimele decenii au adus, pe lângă progresul tehnic și ridicarea nivelului de trai, o serie de probleme privind sănătatea mediului, fapt care se reflectă în disfuncționalități și dezechilibre la nivel de macro- și microscară.

Rubrica „Unde verzi” îşi propune să aducă în prim-plan diferite probleme actuale, atât din România cât și de pe restul mapamondului, probleme prezentate din perspectiva ecologiei, căutându-se ca, prin înțelegerea cauzelor și a aspectelor care influențează calitatea vieții pământului, să se analizeze efectele unui dezechilibru de mediu, căutându-se rezolvarea prin întoarcerea la principiul și norma biblică.

Scopul acestei rubrici este de a ne repune în contact cu conștiința noastră ecologică primordială, dată omului la Creațiune.

Rubrica se va difuza in fiecare luni de la ora 14, tot luni in programul de seara (aproximativ ora 18:40) si vineri la matinal (aproximativ ora 09:20).

Foto: Shutterstock

Promo